Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2015 20:07 - От къде да вземем бързо и безопасно кредит?
Автор: zkdoverie Категория: Бизнес   
Прочетен: 2011 Коментари: 0 Гласове:
0



„Ако спешно се нуждаете от бързи кредит, ние сме вашият избор!”. Колко често може в днешно време да бъде видян този надпис в офисите на банките и кредитните институции специализиращи в областта на експресното потребителско кредитиране. Малко хора се замислят, че всъщност отпускането на кредит е действие носещо рискове не само за банката но и за заемателя. В настоящата статия ще се опитам накратко да акцентирам върху това на какво следва да се обръща внимание при тегленето на бързи кредити.

В интернет на различни форуми и сайтове, специализирани в оказването на информационна помощ може да се сравнят различните кредитни програми на финансовите институции, които отпускат бързи кредити. На въпросните сайтове освен лихвените условия, могат да бъдат прочетени и мненията на реални потребители и да се повиши финансовата грамотност на интересуващите се клиенти. Получаването на тази информация е от съществено значение предвид стремителния ръст на бързи кредити в България. Това масово разпространение на този вид парични заеми е изцяло в полза на клиентите, доколкото конкуренцията заставя небанковите инситуции да изработват и предлагат все по-атрактивни и изгодни кредитни програми, да облегчават максимално процеса на кандидатстване и да свеждат до минимум броя на необходимите за кандидатстване документи.

В България лидери в сферата на бързите кредити се явяват регистрираните от БНБ небанкови финансови институции. Това е и отговорът на въпроса: „От къде да вземем бърз кредит?”. За разлика от банките те в повечето случаи не изискват предоставяне на справки за заплати, поръчители или гаранции, но предлагат по-високи лихви и съкратени срокове да връщане на взетия паричен заем. Финансовите институции, от които могат да бъдат получини бързи кредити се отличават с изключителна оперативност и експедитивност по отношение кандидатстването и отпускането на нужните суми. Вариантите за отпускани на тези експредни заеми можете да получите в брой или чрез превод по банкова сметка. За да получите бързо нужните пари дори не е необходимо да посетите офисът на избраната от Вас компания. Първата крачка в днешно време е кандидатстване по интернет без да се излиза от дома и едва след получаването на одобрение можете да се срещнете с кредитния консултант и да подпишете договорите, което също може да стане в дома Ви.

Термините микрофинансиране и микрокредитиране са относително нови за България, като бумът на фирмите за бързи кредити беше отбелязан след 2007 година. Те запълват кредитна ниша обхващаща хората, които не могат да си позволят банков заем, поради лоша кредитна история или ниски официални доходи. Обикновено за първоначалните клиенти на компаниите за бързи кредити получават по-високи процентни ставки по лихвата, докато тези, които имат вече кредитна история в съответната институция се ползват от облегчени условия. Приятна изненада в последно време представляват възможностите давани от някои финансови компании да предоставят експресни микрокредити освен на граждани и на юридически лица, което може да е полезно за малките бизнеси изпитващи затруднения.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zkdoverie
Категория: Бизнес
Прочетен: 89572
Постинги: 13
Коментари: 3
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930